I po druhém ligovém kole jsme na prvním místě

 IMG 20231130 WA0056

V sobotu 28.10.2023 jsme se zúčastnili druhého ligového kola tentokrát na Slovensku v Dolném Kubíně pod názvem Turnaj belasého motýľa. Turnaj se odehrál v nové sportovní hale v SPŠ polytechnické. Musíme uznat, že pořadatelé z týmu BlueSky Butterflies měli organizaci turnaje na vysoké úrovni.

Jelikož nás čekala docela dlouhá cesta na Slovensko, raději jsme vyjeli z Prahy cca v 10:00 hod o den dříve. Cestou jsme se ještě zastavili v Obci Vídeň, kde jsme vysadili část osazenstva v autech. Zde jsme se zdrželi cca jednu hodinu a jeli dále směr Ružomberok, kde jsme byli ubytovaní v krásného hotelu. Musíme podotknout, že cesta byla opravdu dlouhá s ohledem uzavírek po cestě. Do cíle jsme dojeli až v pozdních večerních hodinách.

Druhý den po strastiplné cestě jsme se vydali do Dolného Kubína, kde nás čekali další souboje o body do ligové tabulky. Nejprve turnaj slavnostně zahájil primátor města Dolný Kubín Ján Prílepok a manažer domácího týmu BlueSky Butterflies Miroslav Dráb a zároveň člen výkonného výboru Slovenského paralympijského výboru.

Turnaj belasého motýľa jsme zahájili s domácím týmem BlueSky Butterflies. Naše hra byla zpočátku kostrbatá a proti dobře bránícímu týmu jsme se nemohli prosazovat, tak jak bychom si přáli. Také bylo hodně znatelné, že tým ze Slovenska se neustále zlepšuje a dokáže všem ostatním soupeřům pěkně zatápět. Nakonec jsme zvítězili v úvodním utkání turnaje 10:1 i díky střeleckému umu J. Táborského ml. a T. Suchého, který pěknými přihrávkami uvolnil své hráče do zakončení. Nemohu opomenou také kvalitní výkon naší brankařky L. Kazdové, která opět předvedla několik pěkných zákroků. V tomto utkání se prosadil i hráč s T-Stick dvěma góly J. Táborský st.

Po krátké pauze jsme šli do dalšího zápasu s naším odvěkým rivalem Jaguars Praha. Zápas byl plný taktických tahů od obou trenérů. Bylo vidět, že soupeř po porážce v prvním ligovém kole změnil taktiku. Měli mnohem více pohybu s přihrávkami, ale naštěstí se proti naší pevné obraně v čele s brankařkou L. Kazdou nemohli prosadit střelecky. Oproti tomu se zase prosadily naše rychlé útoky. I v tomto utkání se projevil střelecký potenciál J. Táborského ml., který rozhodl výsledek v náš prospěch 6:2.

Po tomto zápase byla obědová pauza vyplněna zápasem nováčku o možnými novými hráči, kteří si tak mohli vyzkoušet hru i se zkušenými hráči, kteří ve svém týmu nedostávají takový herní prostor. Tyto zápasy mohou přitáhnout nové hráče do jednotlivých týmů. Naše základna není tak široká a tento krok tomu může napomoci. Děkujeme za tuto iniciativu České federaci PWH.

Po tomto exhibičním utkání následoval náš poslední soupeř Indians Plzeň. Začátek utkání byl z naší strany velice vlažný znásobený celkovou únavou hráčů. V první půli jsme se nemohli prosadit proti dobře organizované obranné hře soupeře. Sice jsme dali první gól, ale záhy srovnal skóre Jan Thenot. Pro povzbuzení hráčů si vzal trenér oddechový čas, kde si vzala slovo naše brankařka L. Kazdová. Ta se divila, jakým způsobem hrajeme. To samé jsme zaslechli i z úst trenéra. Předvedená hra také mohla vyústit z podcenění soupeře. Nakonec jsme zápas zvládli a zvítězili jsme i v tomto zápase výsledkem 9:3.

I přes výhru v ligovém kole nesmíme polevit v trénincích a neustále si udržovat dobrou formu až do závěrečných bojů o titul.

Po posledním zápase následovalo zakončení turnaje s pořadím týmů turnaje a individuálními cenami.
Náš tým vyhrál i druhé ligové kolo a vede celkovou tabulku s 18 body před Jaguars Praha 12 bodů, SK Plzeň 3 body a BlueSky Butterflies také se 3 body.

Co se týče individuálních cen tohoto turnaje si odvážíme hned pět ocenění a to: Jiří Táborský ml. cenu za fair-play a nejlepší střelec, Lucie Kazdová za nejlepšího brankaře, Jiří Táborský st. Za nejlepší T-Stick a nakonec ještě jedno ocenění pro Patrika Kociána za nejlepšího hráče týmu.
Všem oceněným gratulujeme a jen tak dále.

Po vyhlášení výsledků a individuálních cen jsme nabrali směr Praha. Cesta byla sice také dlouhá, ale jelikož jsme odjížděli v pozdních odpolední hodinách, nebyl tak velký provoz, byli jsme všichni doma okolo jedné hodině ranní.

Závěrem bych chtěl velice poděkovat všem našim spřízněným duším, kteří nám pomáhají, abychom mohli hrát náš sport.

Nemohu samozřejmě zapomenout na náš trenérský tandem Dominik Studený a Libor Kocián, který nás skvěle připravuje na zápasy.

Napsal(a): Jiří Táborský st a Michaela Táborská