Po prvním kole ligy jsme na prvním místě

 IMG 20230918 WA0020

V sobotu 16.9.2023 proběhlo 1. ligové kolo a také 10. ročník Memoriál Cup, kterého se zhostila Plzeňská organizace Lenox z.s. se svým týmem SK Indians Plzeň. Vše se odehrálo v krásném sportovním areálu Tj Lokomotiva Plzeň, tentokrát za online přenosu na Youtube Premiérově dostaly naše zápasy své místo i ve vysílání Čt Sport plus což je velký průlom našeho sportu. Děkujeme pořadateli za velkolepé ligové kolo, které výborně zorganizováno.

Nyní už k samotné hře našeho týmu.
V prvním zápase jsme nastoupili poměřit své síly se slovenským týmem BlueSky Butterflies. Opět se projevil slabší nástup našeho týmu do prvních zápasů. Nutno také říct, že kvalita Slovenské hry se posouvá kupředu. První poločas byl z naší strany v rozjezdovém a zahřívacím tempu. V druhém poločase hra začala nabírat standardního tempo, což se projevilo finálním výsledkem 9:1.
Následovala delší pauza pro náš tým, která byla prémiově vyplněna dětskou soutěží, která je v letošním roce novinkou.

Naším druhým zápasem byl s týmem Jaguars Praha. Vstup do zápasu byl z naší strany nervózní, což přineslo první dva góly za záda naší golmanky. Na hřišti jsme však zvládli vzchopit své síly a vyrovnání cca půl minuty před koncem na 3:3 nás uklidnilo, že s tímto týmem můžeme hrát vyrovnanou hru. Druhý poločas jsme zvládli s neobvyklým klidem v čele s našimi nejlepšími hráči v tomto utkání, a to s golmankou Luckou Kazdovou, nekompromisní zakončovatel gólových situacích Jiří Táborský mladší, kterému skvěle sekundoval Tomáš Suchý, Patrik Kocián a Jiří Táborský st. To vyústilo k vysokému vítězství 10:4 Každý jednotlivý hráč na hřišti se držel svého úkolu, který nám naordinoval trenér Dominik Studený. Je patrné, že hra na dvě T-Stick nucenou pauzou ostatních našich hráčů, kteří hrají hokejkou, může vést k vítězství proti našemu věčnému rivalovi v lize.
Na závěr hracího dne nás čekal ještě poslední zápas proti domácím SK Indians. Únava týmu z předchozích duelů byla znát. Začátek utkání byl v pomalejším rozjezdu, kdy jsme nedokázali rozhýbat obranu soupeře a na góly v jsme s dost nadřeli. Věřili jsme v naší odpovědnou hru, která nakonec přinesla jednoznačný výsledek 11:0 ve prospěch našeho týmu.

Závěrečné vyhlášení 1. ligového kola bylo tradičně obohaceno o předání individuálních cen a to Fair play Petra Sulanského, kterou za své výkony získal náš hráč Jiří Táborský ml. a cenu nejlepšího golmana Miroslava Prouzy, kterou získala naše brankářka Lucie Kazdová. Oceněným hráčům gratulujeme a věříme, že své výkony přenesou do druhého kola pořádané slovenským týmem BlueSky Butterflies 28.10.2023 v Dolném Kubíně.

První ligové kolo se nám sice povedlo, ale čeká nás ještě dost ligových kol, kde musíme potvrdit naše výkony a neusnout na vavřínech. Hlavně ke každému tréninku přistoupit odpovědně a k soupeřům v ligové sezoně hrát s pokorou a respektem.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem naším kámošům, trenérovi a fanouškům, kteří nás podporovali u obrazovkách.